Klantenservice: van 10:00 tot 22:00
035-7732312 Ook in het weekend.

Mijn winkelwagen 0
 
 

LED Lampen, LED Spots en LED Verlichting. 

Verlichting & Lampen.

Wilt u gaan besparen op uw energie rekening of op uw accu? Dat kan vandaag nog met de LED Verlichting van NuLED. U vind bij ons alleen LED Lampen LED Spots en dergelijke producten van een hoogwaardige kwaliteit met een lange levensduur voor in zowel uw huis, boot, camper en caravan. Ons assortiment is op onze klanten afgestemd  en wij zijn dan ook dagelijks bezig met het uitbreiden van ons assortiment zodat wij altijd onze klanten een geschikte vervanger van hun huidige verlichting kunnen aanbieden.

De voordelen van LED Verlichting

U kunt tot wel 90% besparen op uw huidige verlichtingskosten doormiddel van onze  lampen & spots en dat is met de explosief stijgende energie kosten natuurlijk mooi meegenomen. Tevens is onze LED verlichting goed voor het milieu, heeft het geen opstart tijd (het brand gelijk zoals het hoort te branden niet zoals spaarlampen waarbij de lamp eerst moet opgloeien), Veel langere levensduur, de lampen worden niet warm, kunnen goed tegen schokken en trillingen (boot en camper) en dimmen ook veel mooier als conventionele verlichting. LED Verlichting is verkrijgbaar in veel kleuren waaronder warm wit door deze warm witte verlichting die een kleur temperatuur hebben van 2700-3000K kunt u zeer warme sfeer in huis, boot of camper creëren.

Waar kunt u LED Lampen en spots gebruiken?

Bij NuLED.nl hebben wij een breed assortiment met LED verlichting voor in en rondom het huis (220 Volt – 230 Volt), denk hierbij aan bijvoorbeeld uw: badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken maar ook aan inbouwverlichting bijvoorbeeld in uw: afzuigkap, koelkast en andere al aanwezige inbouwspots. Ook voor de boot, camper of caravan (12 Volt – 24 Volt) Multi-voltage die bestand is tegen piekspanningen die vrijkomen tijdens het laden van uw accu door bijvoorbeeld: Zonnepanelen, windmolens, dynamo's maar ook gewoon door de 230V netstroom in uw haven. Tevens kunt u onze 12V en 24V verlichting ook gewoon in huis gebruiken met gebruik van een transformator. Wij hebben speciaal voor de moeilijkere plekken een breed scala aan opbouwspots en inbouwspots hiermee kunt u zelfs op de moeilijkste plekken in uw boot, camper of huis verlichten zoals bijvoorbeeld keukenkastjes en andere soorten kasten, planken en dergelijke,

LED Spots, LED Lampen, en LED Strips

Wij bieden een breed assortiment aan met zowel LED Spots, Lampen en Strips en nog veel meer. Voor iedere verlichting vind u bij ons de juiste vervangers voor zowel onze LED Lampen, strips en spots en toebehoren hebben wij een breed assortiment in zowel 12V & 24V maar ook in 220V - 230V wij proberen altijd met de nieuwste innovaties op het gebied van LED Spots LED Strips LED Lampen en toebehoren mee te gaan zodat wij onze klanten altijd de beste kwaliteit en de nieuwste innovaties op het gebied van onze verlichting kunnen aanbieden. Hierdoor kunt u bij NuLED.nl altijd terrecht voor uw verlichting en kunt u vandaag nog beginnen met besparen.

Kortom:

U bent bij NuLED.nl aan het juiste adres voor al uw LED verlichting voor in en rondom het huis maar ook voor in de boot, camper en caravan. Wij bieden een breed assortiment aan met onder andere: E14, E27, MR11, G4, MR16, BAY15D, BA15D, B22 verlichting, LED Strips, Dimmers, Navigatie verlichting etc. En zijn dan ook dagelijks bezig met het uitbreiden van ons assortiment. Als u opzoek bent naar bepaalde verlichting dan kunt u ook altijd even contact met ons opnemen zodat wij dit mogelijk kunnen laten produceren. Dus bent u opzoek naar LED Lampen LED Spots LED Strip LED Scheepsverlichting of camper verlichting van een hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur? En wilt u besparen op uw energie rekening of accu? Dan bent u bij NuLED.nl op het juiste adres en dan wensen wij u veel winkel plezier in onze web shop.

Meer informatie over LED Verlichting

Waarvoor staat LED verlichting?

Een led is een elektronische component, een halfgeleidercomponent die licht uitzendt als er een elektrische stroom in de doorlaatrichting doorheen loopt. Deze diode wordt ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van een paar millimeter groot, die tevens als lens werkt. Het woord LED is een afkorting van light-emitting-diode, in het Nederlands word dit een licht-emitterende  diode genoemd. Al zult u deze naam niet vaak meer horen omdat vandaag de dag het woord LED zo ingeburgerd is dat het niet meer als een afkorting word gebruikt.

Gekleurde LED verlichting?

Er zijn veel verschillende soorten LED verlichting verkrijgbaar deze verschillen in Wattages, Voltages, Lumen maar ook in kleur. Zo zijn er Infrarood LED´s die worden gebruikt in afstandsbedieningen van bijvoorbeeld televisies. Maar zo zijn er LED´s in alle kleuren zoals Warm wit, Wit, Blauw, Rood, Groen en  Geel  vrijwel iedere kleur is te creëren met LED.

Energie gebruik LED Verlichting en Lampen

Monochromatische leds hebben meestal een aanzienlijke energie-efficiëntie en slijten nauwelijks door gebruik. Er bestaan diverse gangbare formaten, variërend van 1,8 mm tot 20 mm, waarvan 3 en 5 mm de gangbaarste zijn. Ze kunnen door pootjes of aansluitcontacten op een printplaat worden vastgesoldeerd of met behulp van Surface Mounted Device-techniek (SMD) direct op de printplaat gemonteerd.

Rendement

Er is een belangrijk verschil in het rendement voor gekleurde, monochromatische leds aan de ene kant, en witte leds aan de andere kant. Een monochromatische led, vooral een rode, kan bijzonder efficiënt zijn (tot wel 50% van de elektrische energie wordt omgezet in licht). Het loont heel duidelijk om zulke leds te gebruiken om gloeilampen in rode verkeerslichten te vervangen: de gloeilamp heeft een totaal rendement van wit licht van zo'n 5 procent, en zelfs daarvan wordt maar een klein deel gebruikt (het grootste deel wordt tegengehouden door het rode glasfilter). Ook de beperkte openingshoek van een led komt hier van pas.

Het rendement van een witte led is kleiner dan dat van een rode led. Dat komt doordat een witte led is opgebouwd uit een blauwe led waarvan een gedeelte van het licht door een fosfor wordt omgezet in geel licht en warmte. Het geel in combinatie met blauw geeft een witte indruk. Aanvankelijk waren witte leds door dit principe niet of nauwelijks efficiënter dan grote gloeilampen. Maar inmiddels is het door technische ontwikkelingen gelukt om ook het rendement van witte leds aanzienlijk te verhogen. In april 2012 werd een record bereikt van 254 lumen per watt.

Levensduur

Een ledlamp kan theoretisch ongeveer 50.000 branduren meegaan (afhankelijk van het merk werkt een normale gloeilamp gemiddeld 1.000 branduren, een spaarlamp tussen de 8.000 en 15.000 branduren en een tl-buis tussen de 12.000 en 17.000 branduren en tot 66.000 met elektronische voorschakelapparatuur). In de praktijk blijkt een ledlamp 20.000 tot 40.000 branduren mee te gaan. Vooral de eerdere modellen uit 2005-2007 kennen vroegtijdig uitval, anno 2009 zijn deze kinderziektes zo goed als verholpen.Een ledlamp wordt nauwelijks warm en is tril- en schokbestendig. De lichtterugval in de lichtopbrengst over de gehele termijn is minder dan 30%. De eerste generatie ledlampen kon niet gedimd worden, maar dimbare modellen zijn inmiddels op de markt. Door de geringe grootte kunnen ledlampen in allerlei vormen en designs verwerkt worden. Ze zijn daarmee geschikt om niet alleen als hoofdverlichting, maar ook als feestverlichting (bijvoorbeeld kerstverlichting) gebruikt te worden.Naast ledlampen voor in huis zijn er tegenwoordig ook ledgebaseerde (vervangings)lampen voor in de auto. Ook deze gaan vele malen langer mee en worden minder warm. Bovendien is de kans op een kapotte lamp vele malen kleiner.

Wattage's vergelijken met conventionele verlichting

Het zal voor veel mensen geen verassing meer zijn dat LED veel energiezuiniger is dan 'normale' verlichting. Met minder wattage komt er meer licht uit een LED lamp. Dat komt door het rendement van een LED. Ter vergelijking: Bij een gloeilamp wordt slechts 5% van de energie omgezet in licht en bij een moderne LED is dit nu al 50%. 

Maar belangrijker is nog de efficiëntie van de lichtbron. Hoeveel licht wordt er precies uitgestraald per eenheid energie die erin gaat. Dit wordt uitgedrukt in lumen/watt.  Lumen is een eenheid voor de hoeveelheid uitgezonden licht. Een vergelijking:

Gloeilamp:         10 Lumen / Watt

Halogeen:           7 Lumen / Watt

Spaarlamp:         ~55 Lumen / Watt

LED:       55 - 161 (!) Lumen / Watt

Zoals je kunt zien zit er een behoorlijke range in de lichtopbrengst van een LED. Dit is namelijk sterk afhankelijk van een aantal factoren. Een belangrijke factor is het soort halfgeleidermateriaal waarvan de LED is gemaakt. Een tweede punt is de kleur, een witte LED (van bijvoorbeeld 5.000K) is aanzienlijk efficiënter dan een warm witte LED (3.000K), 1,5x meer licht is geen uitzondering.

Soorten LED Verlichting

PowerLEDS
Dit zijn is de jongste generatie LEDs. Feitelijk is een PowerLED niets meer dan een LED waar een hoge stroom (1A is al mogelijk!) doorheen gestuurd kan worden en daarmee een hoog elektrisch vermogen in licht kan omzetten. Omdat ook bij PowerLEDs ‘maar’ 25-30% van dit vermogen in licht wordt omgezet en de rest in warmte worden deze LEDs dus vrij warm. Vandaar dat het karakteristieke van PowerLEDs is dat deze altijd op een koelplaat gemonteerd zitten. Omdat dit duidelijk de toekomst is worden hier op dit moment de meeste innovaties in gedaan. De nieuwste generatie LED lampen die halogeen en gloeilampen van 40W en hoger kunnen vervangen hebben veelvuldig PowerLEDs als basis. De levensduur is, mits met goede warmtehuishouding, lang. Minder LEDs is ook minder kans op fouten bij fabricage. Maar een eventueel defect zit toch bijna altijd in de elektronica binnen de lamp (niet in de LED).

SMD LEDs
Piepkleine LEDs (1×2mm of kleiner) die de functie van de signaalleds aan het overnemen zijn. SMD staat voor Surface Mounted Device. Steeds vaker zie je ze in elektronica terug waar de afmetingen van belang zijn. Ook deze LEDs zijn vrij krachtig geworden, maar worden nog steeds op lage stroom gedreven. Belangrijk verschil met de signaalleds is de brede lichthoek die ze hebben. Vanwege hun afmetingen zijn ze als hobbyist erg lastig te monteren, maar des te meer geschikt om in groepen machinaal op een lamp te monteren. De prijs is interessant. Hier zal in de toekomst ook zeker meer van op de markt komen, de lichthoek maakt ze interessant voor spots met een brede straal en dus om ruimtes uit te lichten. Ook zie je ze geregeld als G4 lampjes, die kleine halogeenlampjes vervangen.