LED Strips

LEDStrips 12Volt

LEDStrips zijn handige strips voorzien van SMD leds. De SMD led heeft nog meer lichtopbrengst dan de normale led. De ledstrips zijn voorzien van een plakstrip aan de achterkant, zodat u deze eenvoudig kunt bevestigen. Bijvoorbeeld aan de onderkant van een kastje, in een koof, een lichtbar of natuurlijk in de caravan, camper of boot! De ledstrip is leverbaar in 12 en Volt, ook in verschillende kleuren!

Lengte van de LEDStrips

De ledstrips worden vanuit de fabriek geleverd op rollen van 5 meter. Indien u 3 meter besteld krijgt u 3 meter in 1 stuk geleverd. Besteld u 6 meter, dan krijgt u 5 + 1 meter. Deze kunt u aan elkaar solderen, de strips zijn al voorzien van duidelijke soldeerpunten. Of een led strip kopelstuk aanschafen.

LEDStrips inkorten

De ledstrip kunt u zelf afknippen, met een normale schaar. Volg het knipteken op de ledstrip. Bij de 12Volt 60smd ledstrip kunt u deze na elke 5cm afknippen, dat zijn 3 leds.

LEDStrips en trafo's

12 Volt ledverlichting hebben een speciale ledtrafo nodig. Normale trafo's leveren wisselspanning, ledverlichting werkt uitsluitend op gelijjkspanning. Ook heeft een ledtrafo geen minimale belasting nodig voor een goede werking. Deze ledtrafo's werken dus ook goed bij een zeer lage belasting. Voor 12Volt ledstrips hebt u een 12Volt ledtrafo nodig.

Het verbruik van de ledstrips staat vermeld bij het product in de webshop. De 12Volt LEDStrip verbruikt 4,8Watt per meter. Voor 3 meter ledstrip hebt u dan een 3 x 4,8Watt = 14.4 Watt ledtrafo nodig. De 20 Watt ledtrafo is dan geschikt. De ledtrafo verbruikt dan 14,4 Watt en geen 20Watt. Het verbruik beperkt zich tot wat er op aangesloten wordt. Meer informatie kunt u vinden bij Transformatoren.

Als de ledstrip in caravan, camper of boot gebruikt wordt let er dan op dat het voltage niet te hoog op loopt. De ledstrips kunnen wel tegen een korte spanningspiek. Bij langdurige belasting op hogere voltage wordt de ledstrip warmer en wordt de levensduur verkort. Mogelijk dat de ledstrip defect raakt. Eventueel kunt u ook een spanningstabilisator voor de ledstrip plaatsen. Deze brengt het voltage terug naar 12Volt en voorkomt problemen.

Dimbare LEDStrips

De LEDStrips van NuLed zijn allemaal dimbaar, ongeacht de kleur. Er is dan wel een ledstripdimmer nodig van NuLed. Ook deze vindt u bij ons in de webshop. De dimmer wordt tussen de ledtrafo en de ledstrip aangesloten. U kunt de dimmer niet rechtstreeks aansluiten op het spanningsnet. Hier vindt u een foto van de aansluiting (dimmers zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar), klik hier

LEDStrips RGB

De RoodGroenBlauw (RGB) LEDStrip kan meerdere kleuren genereren. Zie hier een korte demonstratie, klik hier Er is naast de ledstrip ook een ledtraf nodig, en een RGB Controller. De controller zorgt ervoor dat de ledstrip een programma van kleuren doorloopt, vast op één kleur blijft staan of wordt gedimd. De RGB Controller wordt net als de dimmer tussen de ledtrafo en de ledstrip aangesloten.

Waterbestendige LEDStrips

De waterbestendige LEDStrips van NuLed zijn allemaal dimbaar, Indien u de waterbestendige ledstrip in meerdere delen wilt aansluiten dan is dat uiteraard mogelijk. De ledstrips kunt u zelf afknippen bij het knipteken op de ledstrips. De ledstrips kunnen aan elkaar gesoldeerd worden, met standaard draad van de bouwmarkt. Het is wel belangrijk dat u de uiteinde van de ledstrips waterdicht afwerkt met siliconenkit.